Home picture

Terugblik seizoen 2008 / 2009

Alweer een jaargang van de Super Elf is verstreken. De eindwinnaar is, toch wel verrassend, debutant Sybren van Daalen geworden met een totaalscore van 942 punten. Daar waar in de vorige jaargang (2007-2008) de top 4 van de ranglijst eindigde binnen een marge van slechts 17 punten, was het dit jaar misschien wel nog spannender, aangezien de top-5 binnen een marge van slechts 16 punten eindigde. Alex Stoelwinder, die vorig seizoen nog in de staart van het klassement eindigde (47ste met een score van 559 punten), toonde zich een bijzonder snelle leerling en werd tweede met 938 punten. Tweevoudig winnaar, en de als 4de geplaatste Matthijs Hanck, werd 3de met 933 punten, terwijl de als 8ste geplaatste Michael Keet 4de werd met 928 punten. Mark Fick, die een indrukwekkende eindsprint inzette in de tweede seizoenshelft, kwam uiteindelijk net iets tekort voor een plaats in de top-4, en werd 5de met 926 punten.

 

De andere geplaatste spelers stelden opvallend genoeg hoofdzakelijk teleur. De als eerste geplaatste Koen Eijkholt eindigde slechts als 39ste. De als tweede geplaatste Johan Schrumpf werd 12de, maar bleef Matthijs Hanck net genoeg voor om volgend jaar als eerste geplaatst te zijn, en de als derde geplaatste Jorrit Beerens werd 16de. Ook een aantal andere deelnemers in de top-10 ranking, zoals Jurgen Retra, Joris Hanck, Dirk van der Werff, Dennis Fransz en Frank Heusen, wisten geen plaats bij de beste twintig te bereiken.

 

Een recordaantal van 55 deelnemers schreef zich in voor deze jaargang, en gemiddeld kwamen de deelnemers tot een totaal van 790 punten. De vorig seizoen ingezette dalende trend wat betreft beduidend lagere scores dan in de jaren daarvoor, heeft zich in het afgelopen seizoen 2008-2009 gestabiliseerd en is zelfs iets verbeterd. In seizoen 2007-2008 behaalden de deelnemers een gemiddelde score van 748 punten.

 

De hoogste weekscore van het seizoen werd gehaald door Johan Schrumpf, die 56 punten haalde in speelronde 30 van het seizoen. De laagste weekscore was voor Roderik Verkleij, die in speelronde 11 niet verder kwam dan -2 punten.

 

Qua weekscores is de 50-punten grens een magische grens in s11manager. Deze grens werd dit seizoen 6 keer verbroken, en wel in de speelrondes 4, 10, 16, 24, 27 en 30. Een gemiddelde weekscore van 30 of meer over alle deelnemers komt ook niet vaak voor. Dit seizoen gebeurde dat 1 keer, in speelronde 30, toen de deelnemers gemiddeld op 30,6 punten uitkwamen.

 

Het minste aantal punten werd afgelopen seizoen bijeen gesprokkeld door Gabri van Galen Last, met een score van 627.

 


Doelpunt in blessuretijd brengt Sybren de winst….

 

Bij het ingaan van de blessuretijd van het duel Heracles Almelo – FC Utrecht had het er alle schijn van dat Alex Stoelwinder zich tot winnaar van deze jaargang zou mogen uitroepen. Door de resultaten in de laatste speelronde was hij precies 2 punten boven Sybren van Daalen gekomen, maar door een treffer van Cedric van der Gun behaalde Alex’ verdediger Jan Wuytens geen 6 punten, maar slechts 1, en mocht Sybren nog een puntje bijschrijven voor Tim Cornelisse, om zodoende op twee punten voorsprong te komen.

 

 

Hoe het seizoen begon

 

Met 55 deelnemers gingen we van start in augustus 2008. Na de altijd spannende beginfase, waarin vooral eventuele buitenlandse transfers nog voor wat wijzigingen in de teams kunnen zorgen, tekende zich na 5 speelronden de volgende ontwikkeling af:

 

Nr

Deelnemer

Ptn

1

Bobby Zagt

168

2

Matthijs Hanck

167

3

Mark Fick

166

4

Alex Stoelwinder

162

5

Marc Vastenhout

159

 

Op dat moment had de koploper, Bobby Zagt, een gemiddelde weekscore van ruim 33,5 punten, een gemiddelde waarmee je uiteindelijk ruim boven 1.100 punten zou uitkomen. De scores zouden echter later teruglopen.

 

Na 10 speelronden zag de tussenstand er als volgt uit:

 

Nr

Deelnemer

Ptn

1

Matthijs Hanck

330

2

Marc Vastenhout

310

3

Sybren van Daalen

303

4

Stefan van Galen Last

299

 

Bobby Zagt

299

 

Langzaam maar zeker nestelden zich de namen die later in het seizoen een rol van betekenis zouden gaan spelen aan kop. Na 17 speelronden waren we halverwege het seizoen en was de tussenstand als volgt:

 

Nr

Deelnemer

Ptn

1

Sybren van Daalen

518

2

Sander Verlaan

515

3

Marc Vastenhout

502

4

Stefan van Galen Last

497

5

Matthijs Hanck

496

 

Sybren van Daalen werd met een minieme voorsprong Herbstmeister, wat hem 25 euro (ofwel gratis deelname aan dit seizoen) oplevert.

 

Blessures: geluk of pech?

 

Veel is er dit seizoen gespeculeerd over de invloed van blessures op de prestaties van de deelnemers. Heeft het veel invloed, of valt het allemaal wel mee en wordt iedereen er ongeveer even zwaar door getroffen? Hierover zal s11manager binnenkort nog nadere gegevens uitbrengen, en tevens aan de deelnemers vragen in hoeverre men tevreden is met de huidige regels omtrent basisspelers, wisselspelers en wisselmogelijkheden.

 

S11manager heeft voor elke deelnemer uitgerekend wat de invloed is van niet-spelende spelers op het aantal behaalde punten. Een niet-spelende speler is een speler die in een wedstrijd in het geheel niet in actie is gekomen. Dit kan zijn vanwege de volgende redenen:

 

1. De speler heeft een blessure

2. De speler is gepasseerd door de trainer en valt zelfs niet in

3. De speler is geschorst

4. De speler is getransfereerd naar een niet-eredivisieclub en kon niet worden gewisseld

 

De eerste reden komt verreweg het meeste voor, met andere woorden, wanneer een basisspeler uit de opstelling van een deelnemer niet speelt, komt dit vrijwel altijd door een blessure. De vraag is wat de invloed is op het puntentotaal indien een speler niet speelt. Om hiervoor een inschatting te kunnen maken, heeft s11manager voor alle gekozen spelers in de eerste 17 wedstrijden, ofwel voor de winterstop, het volgende berekend:

 

·         Voor elke speler, die 10 of meer van de 17 wedstrijden voor de winterstop heeft gespeeld, is uitgerekend hoeveel punten deze speler gemiddeld per speelronde, waarin de speler speelde, heeft gehaald. Voorbeeld: stel dat Klaas-Jan Huntelaar voor de winterstop 11 wedstrijden speelde en daarin tot 66 punten kwam, dan haalt hij gemiddeld 6 punten per speelronde.

·         Vervolgens is naar de transferwaarde van deze speler gekeken. Huntelaar had een transferwaarde van 3 miljoen, hetgeen betekent dat hij gemiddeld per speelronde goed is voor 2 punten per geinvesteerd miljoen.

·         Voor alle (gekozen, en 10 of meer wedstrijden spelende) keepers, verdedigers, middenvelders en aanvallers is vervolgens uitgerekend hoeveel punten zij gemiddeld hebben gehaald per speelronde, per geinvesteerd miljoen. Hieruit komen de volgende gegevens:

 

EESTE SEIZOENSHELFT

 

Gemiddeld aantal punten per speelronde per geinvesteerd miljoen voor:

Ptn

Keeper

1,40

Verdediger

1,66

Middenvelder

1,99

Aanvaller

2,25

 

Met andere woorden, een middenvelder die 1 miljoen kost, haalde gemiddeld genomen 1,99 punten per speelronde in de eerste seizoenshelft. Een middenvelder die 2 miljoen kost, haalde dus gemiddeld 3,98 punten per speelronde in de eerste seizoenshelft.

 

Dit wetende kun je voor elke deelnemer een berekening maken van de inschatting hoeveel punten een niet-spelende speler heeft gekost. Deze berekening leert dat Bakker&Ralph (Rene Bakker) hierdoor 185 punten is misgelopen in de eerste seizoenshelft. Hierbij moet dan wel de kanttekening worden gemaakt dat via de bovenstaande berekening 23 punten werden toegerekend aan Morten Skoubo, en ook 23 punten aan Jan Kromkamp. Deze spelers zijn eigenlijk (vrijwel) niet geblesseerd geweest, maar gewoon gepasseerd door hun trainer. Deze punten worden dan ook in de berekening gecorrigeerd. Maar bijvoorbeeld Jonathan DeGuzman (60 punten) en Miralem Sulejmani (35 punten) hebben Rene Bakker wel de nodige punten gekost vanwege blessures.

 

Met deze gegevens kunnen we een ranglijst opmaken van scores indien er geen blessuregevallen zouden zijn geweest, en die laat tijdens de winterstop het volgende beeld zien:

 

Nr

Deelnemer

Ptn

1

Sybren van Daalen

621

2

Alex Stoelwinder

602

3

Sander Verlaan

585

4

Matthijs Hanck

579

5

Guido van Eck

569

 

In de top-5 komen 3 namen voor, die ook al in de “echte” top 5 staan.

 

Wat betreft de “inschatting” van de misgelopen punten voor de winterstop kan tevens worden geconcludeerd dat Pascal van den Berg het minste aantal punten misliep naar schatting als gevolg van niet spelende spelers (55), gevolgd door Marnix Lavooij (57) en Marc Vastenhout (60).

 

 

Nog wat statistieken van de eerste seizoenshelft

 

Hieronder volgen nog wat andere statistieken van de eerste seizoenshelft.

 

Beste en slechtste verdediging

 

Voor de winterstop speelde Sander Bouma met de beste verdediging. Zijn achterste linie bestond uit Mendes da Silva, Wielaert, Marcellis en Vertonghen, hetgeen Sander 233 punten opleverde. Daarmee haalde Sander maar liefst 53% van zijn totaalscore uit de eerste seizoenshelft alleen met zijn vier verdedigers. Marc Vastenhout volgde met 209 punten (42% van zijn totaal) en Stefan van Galen Last, die met 6,25 miljoen de duurste verdedigingslinie samenstelde, werd in dit klassement derde met 195 punten (39% van zijn totaal).

 

De slechtste defensie werd opgesteld door Martin Firing. Zijn verdedigers Greene, El-Akchaoui, Saeijs en Jaggy haalden slechts 30 punten voor de winterstop. Ton Schouten deed het met 38 punten niet veel beter, en Patricia Heij haalde 39 punten met haar vier verdedigers.

 

Beste en slechtste middenveld

 

Voor de winterstop koos Dave van der Geest het beste middenveld. Zijn spelers Pranjic, Stam en Schaars kwamen tot 145 punten, hetgeen 35% van de totaalscore van Dave uitmaakte in de eerste seizoenshelft. Bouke Moos volgde met 142 punten (34% van zijn totaal) en Joost Boterman werd derde met 135 punten (29% van zijn totaal).

 

Het slechtste middenveld werd opgesteld door Herman Hermsen. Zijn middenvelders Aissati, De Guzman en Bakkal, op papier toch een ijzersterke linie, kwam niet verder dan 36 punten. Een zeer opvallend detail is dat Herman Hermsen aan deze linie 5,5 miljoen spendeerde, en geen enkele andere deelnemer zette zoveel geld opzij om het middenveld te formeren. Zo blijkt maar weer, miljoenen zijn geen garantie voor punten. Gabri van Galen Last kwam met zijn middenveld tot 42 punten (maar met slechts 2,5 miljoen aan investeringen – het laagste van alle deelnemers – kon je ook niet veel beter verwachten), en Maarten Jacobs haalde 47 punten met zijn drie middenvelders.

 

Beste en slechtste aanval

 

Voor de winterstop speelde Sybren van Daalen met de beste aanval. Zijn voorste linie bestond uit Arnautovic, Suarez en Berg, hetgeen Sybren 214 punten opleverde, goed voor 41% van zijn totaalscore. Frank Heusen volgde met 202 punten (49% van zijn totaal) en Bobby Zagt werd in dit klassement derde met 200 punten (43% van zijn totaal).

 

De slechtste aanval werd opgesteld door Marc van Leeuwen. Zijn aanvallers Tomasson, Hadouir en Kolk haalden niet meer dan 68 punten voor de winterstop. Marc Vastenhout deed het met 80 punten net iets beter, gevolgd door Dennis Douglas die 84 punten haalde met zijn drie aanvallers.

 

De reservebank

 

De deelnemer die de meeste punten haalde met zijn reservebank voor de winterstop was Gabri van Galen Last. Hij kwam tot 57 punten, die vrijwel allemaal werden behaald door zijn reserve-aanvaller Poepon, die veel in actie kwam vanwege het niet meespelen van Dembele in een groot aantal wedstrijden voor de winter. Voor Jorrit Beerens was de reservebank niet bepaald een succes, aangezien hij er -4 (jazeker, hier staat een minteken) punten mee haalde. Vooral het inzetten van Marcel de Jong, die veel speeltijd kreeg vanwege afwisselende afwezigheid van Greene en Brechet, bleek een slechte bijdrage aan Jorrits puntentotaal.

 

Beste en slechtste spelers voor de winterstop

 

We sluiten de terugblik over de eerste seizoenshelft af met een overzicht van de beste en slechtste spelers voor de winterstop. Het gaat hier overigens alleen om gekozen spelers, aangezien we van de andere spelers geen gegevens hebben.

 

Nr

Deelnemer

Ptn

1

Luis Suarez

83

2

Niklas Moisander

80

3

Matthew Amoah

78

4

Blaise N’ Kufo

76

5

Markus Berg

74

6

David Mendes da Silva

73

7

Jan Vertonghen

71

8

Danijel Pranjic

69

 

Frank Demouge

69

10

Maarten Martens

68


De spelers die de minste punten behaalden in de eerste seizoenshelft betroffen in de top-7 allemaal verdedigers (of keeper) van FC Volendam. Koploper daarin was Kelvin Maynard met
-17 punten. De eerste niet-Volendammer was Sparta-verdediger Kim Jaggy, die tot een score van -9 kwam.

 

Als je kijkt naar de beste investering voor de winterstop, dan delen Niklas Moisander en Mehmet Akgun de koppositie. Beide spelers behaalden 40 punten per geinvesteerd miljoen, gevolgd door Frank Demouge (69 punten per miljoen), Melvin Platje (62 punten per miljoen) en David Mendes da Silva (58,4 punten per miljoen).

 

Na de winterstop……

 

In de eerste helft van januari gingen alle deelnemers druk in de weer met het wisselen van spelers. Maar liefst 52 deelnemers voerden een of meerdere wissels door, in veruit de meeste gevallen werden alle wisselmogelijkheden benut.

 

Na 22 speelronden, oftewel 5 speelronden na de hervatting van het seizoen, was de tussenstand als volgt.

 

Nr

Deelnemer

Ptn

1

Stefan van Galen Last

661

2

Sander Verlaan

649

3

Matthijs Hanck

646

4

Sybren van Daalen

644

5

Alex Stoelwinder

640

 

Onverminderd spannend bleef het ook in de weken daarna. Na 27 speelronden was de tussenstand als volgt:

 

Nr

Deelnemer

Ptn

1

Sybren van Daalen

794

2

Alex Stoelwinder

788

3

Matthijs Hanck

778

4

Stefan van Galen Last

766

5

Michael Keet

760

 

De beslissing zou dichter- en dichterbij komen, en na 32 speelronden zag het tussenklassement er als volgt uit:

 

Nr

Deelnemer

Ptn

1

Sybren van Daalen

909

2

Alex Stoelwinder

904

3

Matthijs Hanck

902

4

Michael Keet

899

5

Mark Fick

878

 

Bij het ingaan van de laatste speelronde stond de top-4 zelfs nog binnen een marge van 10 punten, en na een bloedstollende laatste speelronde trok uiteindelijk Sybren van Daalen aan het langste eind en sleepte de felbegeerde titel winnaar van s11manager 2008-2009 in de wacht.

 

Als we een klassement opmaken voor de prestaties na de winterstop, dan is Mark Fick de glorieuze winnaar. Hij behaalde 505 punten na de winterstop. De tweede plaats was voor Dennis Fransz, die vorig seizoen ook al een ijzersterke tweede seizoenshelft kende en toen in die ranglijst als derde stond (465 punten). Derde na de winterstop was Dave van der Geest met 457 punten.

 

Statistieken tweede seizoenshelft

 

Hieronder de statistieken van de beste en slechtste verdediging, middenveld en aanval in de tweede seizoenshelft.

 

Nr

BESTE VERDEDIGING

Ptn

% score

1

Kees van Vliet

189

44%

2

Marleen Hengeveld

174

40%

3

Johan Schrumpf

173

40%

 

 

 

 

 

Slechtste:

 

 

 

Bakker & Ralph

43

 

 

De verdediging van Kees bestond na de winterstop uit Salcido, Fer, Granqvist en Braafheid.

 

Nr

BESTE MIDDENVELD

Ptn

% score

1

Matthijs Hanck

162

37%

2

Alex Stoelwinder

161

36%

3

Mark Fick

158

31%

 

 

 

 

 

Slechtste:

 

 

 

Maikel Berendsen

25

 

 

Lars Berendsen

 

 

 

Het middenveld van Matthijs bestond na de winterstop uit Pranjic, Afellay en Hofs.

 

Nr

BESTE AANVAL

Ptn

% score

1

Sybren van Daalen

180

42%

2

Dennis Fransz

176

38%

3

Lars Berendsen

171

50%

 

Mark Fick

171

34%

 

 

 

 

 

Slechtste:

 

 

 

Dick Boterman

48

 

 

De beste reservebank was na de winterstop voor Georg Schrumpf, die 51 punten bijeen sprokkelde met voornamelijk Arjan Swinkels en Ricky van den Bergh.

 

Beste en slechtste spelers na de winterstop

 

Hieronder volgt een overzicht van de beste en slechtste spelers voor de winterstop. Het gaat hier overigens alleen om gekozen spelers, aangezien we van de andere spelers geen gegevens hebben.

 

Nr

Deelnemer

Ptn

1

Balasz Dszudszak

81

2

Mounir Elhamdaoui

75

3

Luis Suarez

69

4

Moussa Dembele

68

 

Luciano da Silva

68

6

Maarten Martens

63

7

Roy Makaay

62

8

Carlos Salcido

61

9

Andreas Isaksson

59

10

Marko Arnautovic

58

 

Darryl Janmaat, verdediger van SC Heerenveen, had de slechtste score na de winterstop met -7 punten, gevolgd door Leonardo Veloso van Willem II (-2).

 

Als je kijkt naar de beste investering voor de winterstop, dan is Ricky van Wolfswinkel koploper met 90 punten per geinvesteerd miljoen, gevolgd door Nicky Kuiper (82 punten per miljoen) en Melvin Platje (68 punten per miljoen).

 


Nog een paar wetenswaardigheden en de geldprijzen

 

  • Winnaar van de speciaal ingelaste toto werd Arthur Weesie, voor Georg Schrumpf en Herman Hermsen.
  • Hoogst genoteerde vrouwelijke deelnemer werd Danielle Brijde met een 8ste plaats.
  • Joop Koot pakte het afgelopen seizoen maar liefst 3 keer de hoogste weekscore, goed voor EUR 37,50. Twee keer de hoogste weekprijs werd behaald door Alex Stoelwinder, Sybren van Daalen, Michael Keet, Jenny Schrumpf, Richard Sap en Stefan van Galen Last, zij winnen elk EUR 25,00.

 

Hieronder het geldklassement van afgelopen seizoen:

 

Geldklassement

EUR

Sybren van Daalen

450,00

Alex Stoelwinder

275,00

Matthijs Hanck

150,00

Michael Keet

100,00

Arthur Weesie

62,50

Johan Schrumpf

62,50

Joop Koot

37,50

Herman Hermsen

32,50

Georg Schrumpf

30,00

Stefan van Galen Last

25,00

Jenny Schrumpf

25,00

Richard Sap

25,00

Ton Schouten

18,75

Mark Fick

18,75

Maarten Jacobs

12,50

Marnix Lavooij

12,50

Dirk van der Werff

12,50

Bakker & Ralph

12,50

Dave van der Geest

12,50

Bobby Zagt

12,50

Michiel Martens

12,50

HSV Sport 1889

12,50

Joost Boterman

12,50

Dennis Fransz

12,50

Danielle Brijde

12,50

Marc Vastenhout

12,50

Marc van Leeuwen

6,25

Bouke Moos

6,25


Bij deze feliciteert s11manager de prijswinnaars van harte met hun gewonnen prijzen. Binnenkort ontvangen jullie een e-mail, waarin jullie gevraagd wordt of jullie het deelnamegeld willen incasseren, dan wel willen doorschuiven naar volgend seizoen, zodat jullie deelnamegeld dan al is voldaan, en zo nodig om bankgegevens worden gevraagd.

 


Op naar volgend seizoen….hopelijk doet iedereen weer mee!

 

De plaatsingslijst voor volgend seizoen

 

Nu de eindstand van seizoen 2008-2009 bekend is, kunnen we de plaatsingslijst bekend maken voor seizoen 2009-2010

 

De ranking wordt als volgt berekend:

 

·         Het aantal punten dat een deelnemer behaalde in het laatste seizoen (2008/2009) wordt vermenigvuldigd met 0,4. De punten in het jaar daarvoor met 0,3, aflopend naar 0,2 en 0,1. Met andere woorden, de punten van de laatste 4 seizoenen tellen mee in iemands ranking.

 

·         Om in aanmerking te komen voor een ranking, dien je tenminste twee van de laatste vier seizoenen te hebben deelgenomen. Debutanten van het afgelopen seizoen komen dus nog niet voor op de plaatsingslijst, zij dienen eerst nog een jaargang deel te nemen om na volgend jaar wel in de plaatsingslijst te worden opgenomen.

 

·         In de (maximaal 2) jaren waarin een deelnemer in de laatste 4 seizoenen niet heeft deelgenomen, krijgt deze deelnemer voor die betreffende jaargang het gemiddelde aantal punten van alle deelnemers die dat jaar wel hebben deelgenomen. In seizoen 2005/2006 bedroeg het gemiddelde 908 punten, in 2006-2007 was dat 916 punten, in seizoen 2007/2008 was het gemiddelde 748 en in het zojuist afgelopen seizoen 790.

 

·         Zie hieronder de ranking voor komend seizoen. Tussen haakjes staat de positie op de plaatsingslijst die de deelnemer het afgelopen seizoen innam.

 

Nr

PLAATSINGSLIJST 2009/2010

Ptn

1

Johan Schrumpf (2)

92,70

2

Matthijs Hanck (4)

92,54

3

Jorrit Beerens (3)

91,88

4

Michael Keet (9)

90,73

5

Koen Eijkholt (1)

90,27

6

Mark Fick (-)

88,18

7

Joris Hanck (6)

87,34

8

Marleen Hengeveld (-)

87,25

9

Joost Boterman (13)

86,98

10

Dennis Fransz (10)

86,48

 


Tot slot

 

Bij deze sluiten we het seizoen 2008-2009 af en wenst de organisatie alle deelnemers een sportieve zomerstop toe. We rekenen weer op jullie enthousiaste deelname in het volgende seizoen. Hou goed onze s11 website, of het door jou opgegeven e-mailadres in de gaten, hier zal de nieuwe spelerslijst weer worden geplaatst in de loop van de zomer.

 

Daarnaast willen we jullie vragen om met de organisatie mee te denken over eventuele verbeteringen die kunnen worden aangebracht in het spel. Zo hebben we onlangs een enquete gehouden, waarin we jullie een aantal vragen hebben gesteld over de informatievoorziening rondom s11manager en eventuele andere suggesties. Hieruit kwam het volgende beeld naar voren:

 

  • De meest fanatieke deelnemers volgen de tussenstanden in s11manager via de hyves pagina, de website en e-mail.
  • Een aantal deelnemers wenst meer inzicht in statistieken en de teams die door andere deelnemers zijn geformeerd. Hiermee gaat s11manager de komende tijd aan de slag. We zullen er naar streven om alle deelnemers inzage in de andere teams te geven voor het volgende seizoen. Wat betreft inzage in statistieken, dit vereist een grondige heropzet van onze website. Het is waarschijnlijk te vroeg om hiervoor al komend seizoen aanpassingen te verrichten. Ons streven is om dit voor aanvang van het seizoen 2010-2011 gereed te hebben.
  • Sommige deelnemers hebben kenbaar gemaakt dat men meer, of andere, mogelijkheden wil hebben om te wisselen. Hiervoor zal in de komende weken een aparte nieuwsbrief verspreid worden, waarin we wat statistieken omtrent de invloed van blessures op elftallen zullen publiceren (zie ook de periode voor de winterstop in deze terugblik) en jullie vragen om jullie input hierover.
  • Last but not least (zie ook de e-mail) lijkt het ons als organisatie leuk om binnenkort een borrel te organiseren, en wel op zondag 31 mei a.s. Tijdstip en locatie worden nog bekend gemaakt, maar het zal ergens ’s avonds in een gezellige kroeg in Amsterdam zijn. Bij deze is iedereen van harte uitgenodigd om een biertje te komen drinken en het wel en wee van het afgelopen seizoen nog eens door te nemen. Als je eens wil weten wie toch eigenlijk die rivalen zijn, kom dan zeker even langs!

 

Hopelijk tot 31 mei en anders tot volgend seizoen!

 

Johan Schrumpf (mede namens mede-organisatoren Matthijs Hanck en Joris Hanck).