Home picture

Terugblik seizoen 2006 / 2007

Alweer een jaargang van de Super Elf is verstreken. En wat voor een jaargang! Het heeft records geregend in deze editie van de Super Elf. Zo behaalde eindwinnaar Koen Eykholt een totaalscore van 1126 punten, een absoluut record. Hiermee is hij de eerste deelnemer uit de S11 geschiedenis die erin is geslaagd de 1100-punten grens te passeren.

 

 

Meer records…

 

Ook wat betreft de weekscores is een record gesneuveld: Joris Hanck en Johan Schrumpf kwamen dit seizoen tot een weekscore van 67 punten, daar waar het record tot aan deze jaargang op naam van Michael Keet stond met 60 punten.

 

Alle 38 deelnemers aan deze S11 editie hebben gemiddeld een score van 916,0 punten gehaald. Daarmee gaat het seizoen 2006-2007 in de boeken als het seizoen met de hoogste gemiddelde score in de Super Elf. Tot dusver werd het seizoen 2004-2005 als het beste seizoen beschouwd; toen kwamen de deelnemers tot een gemiddelde score van 852,2 punten. In het seizoen 2003-2004 zou een score van 916 punten zelfs tot een derde plaats hebben geleid!

 

Verder heeft afgelopen seizoen de top-12 van de ranglijst de magische 1000-punten grens bereikt, met oudgediende Jorrit Beerens op een twaalfde positie met 1036 punten. Dit betekent voor Jorrit een gemiddelde score van 30,47 punten per speelronde. Winnaar Koen Eykholt kwam tot een gemiddelde van 33,12 per speelronde.

 

Het minste aantal punten werd afgelopen seizoen bijeen gesprokkeld door Bobby Zagt: hij kwam niet verder dan 674. Dit negatieve record blijft echter onverminderd in handen van Sebastiaan Slot, die in jaargang 2005-2006 niet verder dan 601 punten kwam.

 

 

Hoe het verder ging na de winterstop….

 

De eerste seizoenshelft was door Johan Schrumpf met 637 punten winnend afgesloten, destijds een gemiddelde van 31,85 punten per speelronde.

 

Na de winterstop kwam Matthijs Hanck het beste uit de startblokken. Hij noteerde 249 punten in de eerste 7 speelronden van de tweede seizoenshelft, op de voet gevolgd door Michiel Martens (die 3 weekprijzen pakte na de winter) met 245 punten. Het leverde na 27 speelronden de volgende tussenstand op in het klassement:

 

Nr

Deelnemer

Ptn

1

Johan Schrumpf

868

2

Koen Eykholt

853

3

Bouke Moos

838

4

Matthijs Hanck

827

5

Dirk van der Werff

818

 

Joost Boterman

818

 

 

 

Uiteindelijk zou het toch Koen Eykholt zijn die de hoofdprijs pakte. In de laatste 7 speelronden nam hij ruim afstand van de overige deelnemers.

 

Als we een klassement opmaken voor de prestaties na de winterstop, dan is Marc Vastenhout de glorieuze winnaar. Hij behaalde 529 punten na de winterstop, waarmee hij de gebroeders Hanck voorbleef (Matthijs kwam tot 510 punten en Joris haalde 509 punten na de winterpauze).

 

 

De pechvogel

 

Niet onvermeld mag blijven de pechvogel van dit seizoen: Joris Hanck. Voor de derde achtereenvolgende keer eindige hij in het eindklassement op de vierde plaats, waardoor hij de geldprijzen net misliep. Verder haalde hij weliswaar een fantastische weekscore van 67 punten in speelronde 34, maar omdat Johan Schrumpf voor de winterstop tot eenzelfde score kwam en hiervoor één actieve speler minder kon inzetten, zag Joris het geldbedrag van EUR 50 aan zijn neus voorbij gaan.

 

 

De vrouwen

 

Na diverse betogingen, chantages en bedreigingen aan het adres van de organisatie mochten vanaf deze jaargang voor het eerst in de historie vrouwelijke deelnemers worden begroet. Roos Hanck en Patricia Heij durfden het aan en schreven een team in. Zij kwamen respectievelijk tot een 21ste en 35ste positie in het eindklassement, en wisten daarmee niet in het spoor te blijven van hun wederhelften Joris Hanck en Marc Vastenhout, die beide in de top-6 eindigden. Niettemin hoopt de organisatie dat volgend seizoen meerdere vrouwen de handschoen durven oppakken en meedingen naar de prijzen.

 

 

Statistieken tweede seizoenshelft

 

Hieronder nog enkele statistieken van de tweede seizoenshelft:

 

·         David van Soest stelde de beste doelman op: hij pakte met Maarten Stekelenburg 45 punten.

·         De beste defensie was opgesteld door Kees van Vliet. Met Davy de Fauw, Peter Wisgerhof, Demy de Zeeuw en Alex kwam hij tot een score van 165 punten.

·         Met ruime voorsprong won Mark Fick de slag op het middenveld. Hij kwam tot 187 punten met zijn middenlinie bestaande uit Wesley Sneijder, Kennedy Bakircioglü en Brett Holman.

·         Dennis Brijde, Matthijs Hanck en Marc Vastenhout hadden de beste aanval na de winter en scoorden hiermee 227 punten. Zij kozen alledrie voor een aanval met Klaas-Jan Huntelaar, Danny Koevermans en Afonso Alves.

·         Jorrit Beerens tenslotte had de beste reservebank tot zijn beschikking, waarmee hij 53 punten verzamelde na de winterstop.

 

Marc Vastenhout was de beste deelnemer na de winterstop: hij verzamelde 529 punten.

 

 

Portret van de winnaar

 

Deze editie van de Super Elf is gewonnen door Koen Eykholt. In jaargang 2004-2005 deed Koen voor het eerst mee aan de S11 manager. Aanvankelijk kon bepaald nog niet van een goed huwelijk worden gesproken, aangezien Koen in zijn eerste jaar slechts tot een 12de plaats reikte in een deelnemersveld bestaande uit 18 personen. Koen behaalde dat jaar 746 punten en mede hierdoor was hij voor jaargang 2006-2007 slechts als 11de geplaatst. Overigens zal Koen in jaargang 2007-2008 als 5de geplaatst zijn, mits de vier deelnemers met een hogere ranking, te weten Matthijs Hanck, Johan Schrumpf, Joris Hanck en Dennis Brijde, weer allemaal deelnemen. Deze betere plaatsing dankt Koen enerzijds aan het minder zwaar meewegen van het magere seizoen 2004-2005 en anderzijds aan het sterke afgelopen seizoen.

 

Tijdens het moeizame seizoen 2004-2005 had Koen zijn hoop gevestigd op illustere namen als Patrick Paauwe, Paul Matthijs, Iwan Redan en Cristiano. In zijn tweede jaar ging het al stukken beter. Sterker nog, Koen wist zelfs de derde plaats te pakken met 967 punten. Deze stijgende lijn heeft Koen voortgezet in 2006-2007. Hoewel hij moeizaam begon (na 12 speelronden stond Koen op een 12de plaats) bewees Koen dat je met een aantal goede wissels toch nog met de hoofdprijs aan de haal kunt gaan in de Super Elf.

 

 

De toto’s

 

Ook in 2006-2007 konden de deelnemers hun kennis van zaken etaleren in twee toto’s. De eerste toto had betrekking op de achtste finales in de Champions League en werd een prooi voor onze toto-expert Frank Heusen. Van het reguliere S11 spel heeft hij tot op heden nog weinig kaas gegeten, maar in de toto’s is Frank bijna onverslaanbaar. Vorig jaar wist hij ook al beslag op één van de toto’s te leggen en in de tweede toto van 2006-2007 (zie hieronder) eindigde hij ook weer in de top-3. Georg Schrumpf werd tweede in de eerste toto, gevolgd door Kees van Vliet (derde), David van Oosten Slingeland (vierde) en Jurgen Retra en Joost Boterman (beide vijfde).

 

De tweede toto werd uiteindelijk opgeëist door Marc Vastenhout, die daarmee de teleurstelling van het net mislopen van de S11 geldprijzen enigszins wegpoetste. Opvallend is dat dezelfde personen, die ook al in de eerste toto hoge ogen gooiden, zich ook nu in de top van het klassement meldden. Jurgen Retra werd namelijk tweede, gevolgd door Frank Heusen, Joost Boterman en David van Oosten Slingeland die gedeeld derde werden.

 

 

Op naar volgend seizoen

 

Bij deze sluiten we het seizoen 2006-2007 af en wenst de organisatie alle deelnemers een sportieve zomerstop toe. We rekenen weer op jullie enthousiaste deelname in het volgende seizoen. Hou goed onze S11 website in de gaten, hier zal de nieuwe spelerslijst weer worden geplaatst in de loop van de zomer. Tot volgend seizoen!