Home picture

Terugblik seizoen 2004 / 2005

Augustus 2004

Vol goede moed hebben zich 18 deelnemers aangemeld voor deelname aan de super elf 2004/2005. Een aantal deelnemers waande zich voor aanvang van het seizoen reeds één van de uiteindelijke prijswinnaars. Inzendingen gingen vergezeld met teksten als "Bij deze stuur ik je mijn sterrenteam" (Thijs Pen), "Bij deze het winnende team" (René Bakker) en "Ik zie het deelnamegeld wel weer terug in veelvoud in mei" (Dennis Brijde). Een hoop mooie woorden, maar alleen Dennis Brijde zou uiteindelijk de daad bij het woord voegen. Het seizoen kan beginnen!


September 2004

Eind september zijn we 6 speelronden onderweg. De tussenstand ziet er dan als volgt uit.

Deelnemer Aantal
punten
1 Johan Schrumpf 177
2 Winand Paulissen 175
3 Joris Hanck 173
Marc Vastenhout 173
5 Joost Boterman 170

Een opvallende tussenstand, aangezien enkele van deze personen later nog een vrije val in het klassement zouden maken. Winand Paulissen dankt zijn uitstekende positie voornamelijk aan John de Jong (2 goals en 2 assists voor PSV in de met 5-1 gewonnen wedstrijd tegen AZ) en Romano Denneboom (scoorde in de eerste drie wedstrijden van het seizoen). De uiteindelijke winnaar Dennis Brijde vertoeft dan nog in de middenmoot van het klassement.


Oktober 2004

Na 9 speelronden zitten we op ongeveer een kwart van de competitie. In de negende speelronde behaalt Dennis Brijde maar liefst 49 punten en komt hiermee aan de kop van het klassement, op 3 punten gevolgd door de verrassende nummer twee Joost Boterman. Matthijs Hanck completeert de top-drie. Dennis Brijde dankt zijn weekscore vooral aan de wedstrijden Vitesse-AZ (0-3) en PSV-Ajax (2-0), waarin zijn verdedigers Wilfred Bouma en Barry Opdam de nul houden. Daarnaast is spits Arouna Koné voor Roda JC drie keer trefzeker in de met 5-0 gewonnen wedstrijd tegen FC Den Bosch.


November 2004

Na 13 speelronden begint langzaam de vraag te rijzen wie zich straks Herbstmeister mag noemen. Toch blijken enkele deelnemers al druk bezig met de tweede seizoenshelft. Zo ontdekt de organisatie dat Koen Rolvink actief deelneemt aan het RTL-5 programma Voetbal Insite door de studiogasten te bestoken met mailtjes. Desgevraagd reageert Koen dat het altijd belangrijk is dat de diverse lijntjes met de media goed zijn aangelegd. De angst bij enkele andere deelnemers dat Koen Rolvink na het inwinnen van advies bij Johan Derksen en Wim Kieft wel eens tot de titelkandidaten kan gaan behoren blijkt later ongegrond. Koen Rolvink zou uiteindelijk op een teleurstellende 13de plaats eindigen. Wel moest achteraf worden geconcludeerd dat zijn e-mails naar Voetbal Insite het laatste teken van leven was dat de organisatie van hem vernam. Zo wisselde hij geen spelers en schrapte hij geen teams in de voorspelling van de eindstand.

Marc Vastenhout vestigde de aandacht op zich door een desastreuze score van -3 te noteren in de 12 de speelronde. Tot dusver heeft niemand deze prestatie ooit nog kunnen herhalen, al deed Joris Hanck hiernaar nog wel een aardige gooi in speelronde 32, maar omdat reservemiddenvelder Danny Guijt nog 5 punten pakte zou hij die ronde nog precies met 0 punten afsluiten.
Overigens behaalde Marc deze trieste score van -3 precies tijdens een weekendje Center Parcs met een aantal andere deelnemers. Naar verluidt probeerde Marc tijdens enkele stevige ochtendwandelingen zijn teleurstellende prestaties te verwerken. Toen de rest van de vakantiegangers wel aan de wandel ging, besloot Marc in een sfeervolle ambiance naar Ajax-Feyenoord te gaan kijken (inderdaad, moederziel alleen voor Canal+).


December 2004

De winterstop is aangebroken. Alle deelnemers kunnen de welbekende feestdagen benutten om aan een nieuw elftal te sleutelen. De organisatie heeft vernomen dat zodoende nog heel wat bezoeken aan schoonfamilies werden doorgebracht met het welbekende puzzelen. De tussenstand in de winterstop was als volgt.

Deelnemer Aantal
punten
1 Johan Schrumpf 491
2 Dennis Brijde 488
3 Matthijs Hanck 485
4 Joost Boterman 474
5 Joris Hanck 451
6 Jeroen Groot 441
7 Sander Dijkman 436
8 Thijs Pen 432
9 René Bakker 407
Koen Rolvink 407
11 Mark Fick 401
12 Koen Eykholt 399
Winand Paulissen 399
14 Peti de Wit 396
15 Marc Vastenhout 393
16 Cees Grijzenhout 392
17 Sebastiaan Slot 380
18 Alfred Ommen 341

De uiteindelijke eindstand begon zich al enigszins af te tekenen in deze tussenstand. Johan Schrumpf werd Herbstmeister en kreeg het deelnamegeld terug.


Januari 2005

Wie komt het beste uit de startblokken na de winterstop? Die vraag zou eind januari beantwoord zijn. Dennis Brijde opent met een score van 40 punten en wint daarmee de eerste speelronde na de winterstop. Het levert het tevens de koppositie na de 18de speelronde op, maar deze positie zou hij twee speelrondes later weer afgeven aan Johan Schrumpf.


Februari 2005

Na 22 speelrondes lijkt de strijd om de koppositie voornamelijk te gaan tussen Joris Hanck, Matthijs Hanck, Dennis Brijde en Johan Schrumpf. Met name tussen de twee laatstgenoemden is het constant stuivertje wisselen voor de koppositie. In de staart van de middenmoot ontketent zich inmiddels een ware strijd tussen de Woodies van het deelnemersveld: Marc Vastenhout en Cees Grijzenhout, onder insiders beter bekend als Tightwood en Greywood. De strijd om beste deelnemer van de afdeling FS van KPMG lijkt inmiddels te gaan worden beslist in het voordeel van Peti de Wit of Sander Dijkman. Zij laten in de tussenstand hun concurrenten Winand Paulissen, Koen Eykholt, Mark Fick en Sebastiaan Slot ver achter zich.


Maart 2005

Na 26 speelrondes neemt Dennis Brijde de koppositie weer over en zou deze vanaf nu niet meer uit handen geven. In speelronde 26 deelt Greywood een gevoelige tik uit aan zijn rivaal Tightwood door een score van 51 punten te laten noteren. Op dat moment is Greywood de eerste speler die de onmogelijk geachte barrière van 50 punten weet te doorbreken. De middenvelders Nicky Hofs, Said Boutahar en Denny Landzaat zijn elk goed voor 5 punten en daarnaast pakt Greywood veel punten met verdediger Laszlo Bodnar (die zijn look-a-like in het deelnemersveld heeft in de persoon van Dennis Brijde, al heeft naar verluidt ene Florian Kringe ook al aanspraak gemaakt op deze titel).


April 2005

Na 30 speelronden lijkt de strijd om de super elf titel nog even spannend te worden. Door 3 goals van Klaas-Jan Huntelaar in de wedstrijd SC Heerenveen-RBC Roosendaal (7-1) wordt Dennis Brijde op de voet gevolgd door Johan Schrumpf. Ook tussen de gebroeders Hanck is de strijd nog in volle hevigheid gaande. Na speelronde 30 heeft Joris precies 1 punt meer dan Matthijs. Tightwood heeft zich uiteindelijk niet uit het veld laten slaan door de goede score van Greywood en verdedigt een voorsprong van 12 punten op zijn directe concurrent. Helemaal onderin blijkt Alfred Ommen aan een opmars bezig te zijn en onderstreept daarmee de stelling dat Surinamers altijd wat later op gang komen. De tot nu toe steevast door hem bezette 18de plaats heeft hij verlaten en is opgeklommen naar plaats 16. Zijn opmars zou hem uiteindelijk naar plaats 10 brengen, maar door een slechte voorspelling van de eindstand eindigt hij uiteindelijk nog als 17de. De laatste plaats wordt nu ingenomen door Sebastiaan Slot.


Mei 2005

Het seizoen is ten einde. Dennis Brijde consolideert zijn koppositie in de laatste speelrondes en mag zich laten kronen tot winnaar van de super elf 2004/2005. De tweede plaats is voor Johan Schrumpf, terwijl Matthijs Hanck het derde treetje van het ereschavot mag bevolken. Hieronder de volledige eindstand.

Deelnemer Aantal
punten
1 Dennis Brijde 974
2 Johan Schrumpf 959
3 Matthijs Hanck 887
4 Joris Hanck 874
5 Thijs Pen 870
6 Jeroen Groot 837
7 Joost Boterman 796
8 Cees Grijzenhout 787
9 Peti de Wit 769
10 Marc Vastenhout 760
11 René Bakker 717
12 Koen Eykholt 692
13 Koen Rolvink 690
14 Winand Paulissen 686
15 Mark Fick 652
16 Sebastiaan Slot 649
17 Alfred Ommen 625
18 Sander Dijkman 556

De organisatie wenst alle deelnemers een prettige zomervakantie toe en hoopt dat een ieder het weer zal proberen in 2005/2006!